За жените и стабилността !

Защо стабилността е така важна за една жена? Или по- точно казано, защо липсата й е така важна ?! Разбира се, мъжете също изпадат в ситуации на нестабилност, но много често се справят с тях…. не правейки нищо особено… И най- важното, не отделяйки толкова време за размисъл над тях…. Често дори изобщо. Докато щом една жена усети почвата под краката си нестабилна, тя рухва мигновено! Макар и само психически… Но защо е така ? И кое е правилно в подобни ситуации, защото няма правило в живота, че щом си „ потънал” веднъж, няма да се повтори или потрети.
Научете на първо време духа си на смирение. Самият факт, че рухвате под ситуация, която ви кара да се чувствате нестабилни означава, че най- напред вашето съзнание не приема факта, че такова нещо ви се случва. Точно на вас, именно на вас, а и на него! Подгответе съзнанието си за провал, а не за постоянен успех и именно това ще бъде вашият постоянен успех ! Съумеете ли да „дресирате” съзнанието си, че вие не сте нищо специално, че и на вас могат да ви се случат „гадости”, както на всички останали, че само „твърда почва” в живота не съществува, че няма нищо сигурно на този свят и без блато нямаше да познаваме твърдостта на земята, то вие сте постигнали най- големия успех в живота! Тоест, тайната, правилната нагласа и въпросът не е, как да се справим в кризисна ситуация, а как да попадаме в нея само физически и фактически, но не и психологически. Научите ли разума си да е готов И за поражение, то за него всяка битка ще е спечелена. Отделете време за да насочите мислите си над написаното по- горе и да проумеете, че не всеки проблем, неплатена сметка или сърдит приятел, води до края на света! Истина е, че е най- вредно при опасна ситуация да се паникьосваме ! Насреща имаме бясно куче или има пожар и в паниката си не откриваме ключовете, за да избягаме! В съзнанието ви и ежедневния живот се разиграва същият сценарий. Насреща си нямате със сигурност всеки ден озъбен звяр или пожар, но пък всеки ден е с живота битка ! Панирате ли се при всяка по- сериозна ситуация, вие блокирате съзнанието си, то се самозаключва и в паниката си не можете да видите реалистично проблема, да прецените параметрите му и да достигнете до рационално решение.
Съзнание, тренирано успешно, че кризисни ситуации има, имало е и ще продължава да има, не може да бъде изненадано, и не може да бъде изплашено. То не само започва да мисли рационални решения по проблема, но то дотолкова е подготвено за този момент и „срещано” с този аспект от живота- проблемите, че не само търси решения, а в много от случаите „превключва” на свръхестествени обороти и намира до толкова адекватен изход от ситуацията, че изненадва дори и вас самите с нещо, което никога „не съм очаквала от себе си”. Чудесен пример са филмът „Корабокрушенецът” и книгата на Джеймс Клавел „Цар Плъх” .
Ето защо, за жените е важно да проумеят, че проблеми в живота е имало и винаги ще има, че всеки човек е доколкото уникален, толкова и нищо специално, и че щом това се отнася и за вас, значи проблемите ще навестят и вас, както всички останали души. Не бягайте от този факт! Мислете за него, а не го пренебрегвайте, докато едва не дойде на дневен ред! Приемете го спокойно. Не бягайте от проблемите си или по-лошо, не живейте с тях, носейки ги на плещите си! Бъдете подготвени за тях още преди да се случат и когато това стане- намерете най-удачното решение и се справете с тях !
След като си направите равносметка, ще останете изненадани ! Много от проблемите ни се случват, защото не сме си разчистили сметките със стари такива! Справете се с настоящите си проблеми веднага и това ще изчисти много стари, и предотврати много бъдещи такива!
Вземете съдбата си в ръце.
Не губете почва под краката си ! Дори и жар да имате под тях- бъдете нестинарки !

ЕЛ ЕЛ
10967724_10152959618885999_1427702656_n

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

(Антиспам филтър) Колко е: