Да се омъжиш…. за когото и да е!

$_444

Наскоро Фейсбук ме шокира с поредната си „новина”. Бивша моя колежка ще се омъжва! Разбира се, в това няма нищо шокиращо, особено след като ясно трябва да се подчертае, че тя действително беше от онези момичета- с болна амбиция да се омъжи. Беше й като фикс идея и беше подредила всичко в план- почасова работа докато е студентка, после завършва, намира си хубава работа…. и се омъжвааааааа ! Не цитирам от книга или романтичен филм, тази жена наистина съществува, описах я обективно и тя е само една от многото такива.
За съжаление, с годините връзките й, макар дълготрайни, накрая все се проваляха и биваше изоставена. И като мина 30-тте манията й за брак се засили като нагорещен вулкан ! Точно тук идва мястото за шокиралото ме Фейсбук съобщение……тя се омъжва за брата на своя бивш приятел !
Не знам какво е по- подходящо тука, демонстративен тътен на барабани, или гробна тишина и разширени зеници ?! Ето това вече е нещо, което сме виждали по филмите и то по тия, които гледат бабите ни!
Може ли манията за брак да те направи сляп ? Не трябва ли любовта да те направи сляп ? И чистото ти желание да създадеш семейство оправдава ли дръзко падналите ти морални граници ( особено ставайки дума за човек, който постоянно е парадирал с морал) ?
Не, наистина ??
Изобщо, възможно ли е да създадеш щастие върху отломките на едно минало ?
Въпросите са много и вместо да водят до отговори, те водят до още въпроси.
Ще напиша своето мнение.
Една жена трябва да има вяра. Трябва да има принципи. И много важно- трябва да има търпение. А, и не на последно място…… трябва да не е виждала гол брата на младоженеца !
Може би звуча старомодно. Всъщност съм широко скроен човек, вярвам в частните случаи и ги приемам. Но тук не смятам, че става въпрос за една красива любовна история. Тук се опитвам да разгърна темата за това, как една жена може да изпадне в паника, ако не се е омъжила до 30-тте си и в следствие на това да каже „да” на когото и да е, само заради самата идея. И какво по- голямо доказателство за това от случай, в който тя казва „да” на когото и да е, пък било то и на брата на бившия си приятел.
По- горе споменах, че една жена трябва да има вяра. Не значи ли, че ако не си получил веднага това, за което си мечтал, значи Господ ти е приготвил нещо определено- за определен момент.
Бавно започвам да си мисля, че през 21-ви век се е появила нова „ порода „ жени. Такава, която е вманиачена на тема „брак” и се разхожда по цял ден вместо с „Шанел” под мишница- с юздите на бял кон, търсейки ентусиаст да се качи на него! Какъв век само ! Какви жени ! Ами принципите ? Щом може да бъде съставен толкова детайлен план как да протече бъдещето, не трябва ли и да имаш детайлен списък с принципи, които да спазваш? Но все пак, какво излиза ? Какво е жена без принципи? – почти сигурна булка!
Точно така ! Ако си без принципи и не подбираш много- много, то почти сигурно ще се омъжиш. Реално има логика, защото с почти всичко в живота е така.
И все пак тази статия е за да ви вдъхнови…. Да не бъдете така….
Има хора, които са женени по няколко пъти и накрая осъмват пак сами. Има с щастлив брак- настъпил рано, настъпил късно. Има с успешен брак, но не щастлив (спорно е тогава до колко е успешен, но поне според закона е такъв). Изобщо, хора и съдби всякакви! Цаката е- да не се сравнявате с другите. Никой никога не знае, дали едно нещо е такова, каквото изглежда и дали за него е най- добре същото, което е добре за съседа. Свят голям- съдби всякакви. Няма доказано успешен план или стратегия, които да водят непременно до щастлива съдба. Най- важното е да вярвате, че има някого отгоре, който дори по-добре от Вас знае от какво се нуждаете. Дори в Библията е написано, че Господ знае какво ви е необходимо, още преди да сте се помолили за него. И е така. Трябва не само да го повярвате, а и да му се доверите, защото само, ако му се доверите, ще му дадете шанс да ви се случи !

„Искайте, и ще ви се даде; търсете, и ще намерите; хлопайте, и ще ви се отвори, защото всеки, който иска, получава; който търси, намира; и на тогова, който хлопа, ще се отвори.”
Матей 7-8

Ел Ел

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

(Антиспам филтър) Колко е: