Е-книга- Наръчник на абитуриентката – Глава I

Често срещано е разбирането, че подготовка за абитуриентски бал означава единствено намиране на подходяща рокля, обувки и чанта. Понякога дори изборът за грим и прическа остават съвсем за последния ден. Само по себе си това схващане за подготовка не е правилно. Особено гримът не е никак за подценяване, най- вече този,който е за едно младо момиче, тъй като той трябва да е съобразен- да не състарява, да не изглежда грубо, тежко, да няма опция да се разтече и най-важното – да подчертава естествената красота на лицето, правещ го да изглежда лъчезарно, сияйно, и още по- младежко! За гримът обаче ще обърнем по- обстойно внимание в друга глава. В тази глава ще обърнем внимание на тези неща, за които е добре една бъдеща абитуриентка да се погрижи в аванс. Несъмнено всяко едно момиче ще изглежда добре във вечерно облекло и бижута, не заради дрехите и накитите обаче, а заради младостта си….! Именно тогава това е една от грижите ви преди абитуриентския бал…. свежестта на младостта !
Има неща, които една жена трябва винаги да поддържа, именно поради факта, че е жена, но пък една абитуриентка е добре непременно да го направи ! Нека не се лъжем, каквато и да е роклята, гримът или прическата, по- важно е да имате бляскава усмивка, здрава и сияеща коса, добре поддържана кожа, и здрав, оформен, по възможност- естествен маникюр! Всичко това са неща, с които е добре да се заемете още поне шест месеца преди абитуриентския бал. Да ! Особено кожата. Всички знаем, че кожата на 18- 19 годишна възраст е все още проблемна или поне “капризна” и променлива. Не позволявайте да се стигне до там, да ви се наложи да посегнете към скъп фон дьо теб за да прикривате, като можете да вложите парите си в естествената красота на кожата ви, да я съхраните за същите финансови средства за по-дълго време красива и да не се налага да прикривате с фон дьо тен нищо, освен огромното си вълнение ! С изненада ще откриете, че на пазара има всякакъв вид козметика на тази тематика. Разумно ли е обаче да експериментирате в последния момент ? Именно тогава, когато кожата ви е така “капризна” ? Ето го и нашият пореден съвет- който и продукт да изберете, то придържайте се към естествените съставки ! Така дори и да няма особена видима разлика в кожата ви, то поне няма да й навредите ! Ние сме наистина големи привърженици на таблетките с натурална основа на немската веригата DM. За щастие те вече са достъпни и в България в по- големите градове. Това са таблетки с растителна основа, които подпомагат на кожата да възвърне естественото си сияние, да изглежда и да бъде здрава ! Най-хубавото обаче е, че те са миксирани и същевременно помагат на косата и маникюра ви ! Обикновено са в блистер от 30 таблетки, като предназначението им е по една на ден. Вски сам избира колко дълго да ги пие, спрямо състоянието на кожата си. Странични ефекти няма, тъй че можете да посегнете към тях смело. Разбира се, едно профилактично запитване към вашия дерматолог никога няма да навреди. В случай, че това ви се струва досадно, за щастие, живеем в 21-ви век и можете да го сторите седящи пред личния си компютър, тъй като много лекари (не само в България) дават напълно безплатно отговори и съвети он-лайн ! За по- скептичните от Вас, има и друго решение. Изпитаната народна медицина и завет от старите баби 🙂 Да, става въпрос за бирената мая! При много от момичетата тя има невероятен, не толкова бърз, но пък траен ефект! Можете да я намерите лесно, бързо и евтино във всяка аптека. Не забравяйте обаче- на който и метод да се спрете, той няма да има никакъв ефект, ако не сте сериозни ! Бъдете сериозни и упорити и ще постигнете целта си. Както казахме, по-добре естествено красива кожа, леко подчертана с грим за свежест, отколкото лоша кожа, старателно, но неуспешно (най-често) прикрита с тонове грим.
Няма как да не споменем за косата и така нашумялите напоследък “конски витамини”. Какво всъщност представляват те и безвредни ли са за нас? Би следвало да са, след като всички фриьори крещят “конски витамини, купи си конски витамини ! “. Това всъщност са стъклени шишенца с гъста, жълтеникава течност, която не е никак страшна, тъй като е….микс от витамини. Да, продава се във ветеринарните магазини, но се нанася в корените на косата, а не се пие, тъй че не толкова страшно, колкото звучи. Този коктейл от витамин A, D и E кара косата ви да изглежда невероятно здрава, лъскава и да расте изпитано по-бързо. Можете да го нанесете с памук в корените и да престоите половин час (или повече) като с маска за коса, а можете просто да се намажете преди лягане и да преспите с тях. Както обаче посъветвахме и по- горе, посъветвайте се с личния си лекар или фризьор и не забравяйте, че ще има ефект, само ако сте сериозни и редовни. Употребата на този продукт има моментален, видим ефект, още след първото къпане. Това обаче не трябва да ви отказва да заздравите косата си трайно.
Усмивките са хубаво нещо. Много мъдреци твърдят, че те удължават живота 🙂 и ние вярваме в това. За съжаление, не всеки е горд притежател на изрядно бели зъби. Всяка усмивка е красива, когато е бяла, независимо, дали зъбите ви са подредени. Поне на цветът можете да повлияете. Тук вече навлизаме обаче в сфера, в която финансовите средства са от значение. За тези, които разполагат с неограничени такива, е неограничен и изборът от средства и методи за избелване на зъбите- скъпи козметични средства, лазарно избелване и така нататък. Ние ще обърнем внимание на по- достъпните методи за избелване или поне почистване, и избистряне на усмивката. Изключително подходящи и на достъпна цена са методите за домашно избелване като избелващите лентички и лакове например. Те се предлагат отново във веригите на DM, аптеките или дори интернет. Изборът е действително голям. Ние обаче сме почитатели на Teeth Whitening Strips. Това са съвсем тънички лентички намазани с избелващ гел, чудесно прилепващи към зъбите, по две във всяко пакетче,специално оформени за горните и долните зъби. Употребата им е елементарна и изключително подходяща за домашни условия, а ефектът, разбира се, е изпитан, след като го препоръчваме. Това е козметичен продукт, с който обаче не трябва да се прекалява. Редно е преди употребата им да се допитате с личния си стоматолог, каква е чувствителността на вашите зъби. В случай обаче, че можете да си позволите избелване при стоматолог, но на цена, която не само звездите могат да си позволят, то в България ние се доверяваме на стоматолог Димитрина Николова от 29-та поликлиника в град София. Градът е голям, а изборът още по- голям ! Нашият избор се дължи на опит и резултати. Всеки би могъл да се консултира предварително, за да получи по- голяма информация за процедурата, а цената на избелването е наистина достъпна дори за средностатистическия българин. Както казахме по- горе, има неща, за които една жена трябва да се грижи винаги, поради самия факт, че е жена. Почистването и избелването на зъбите е едно от тях.
Представете си сега в заключение, колко различна, поддържана, свежа и красива би била една абитуриентка с чиста, сияйна кожа, здрава, лъскава коса и щастлива, бяла усмивка! Махнете с ръка и заличете погрешната представа за красота с изкуствени коси, тежък грим и цигарена усмивка. Момичета, вие сте на 18, нямате нужда от това ! Младостта е вашата красота и не забравяйте да удължавате живота си- УСМИХВАЙТЕ СЕ !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

(Антиспам филтър) Колко е: