Вдъхновяващи цитати на легендарни милиардери

Уорън Бъфет 

Считан е за най-великия инвеститор в историята на модерните финансови пазари. Бъфет е главен изпълнителен директор и най-голям акционер на Бъркшър Хатауей. Богатството му се оценява на около 73,5 милиарда щатски долара (към декември 2014 г.) На 5 март 2008 г. списание „Форбс“ го класира като най-богатият човек на света.

” Правило номер 1: Никога не губи пари. Правило номер 2: Никога не забравяй правило номер 1.”

” Днес някой седи на сянка, защото преди много време някой друг е посадил дърво. “

Бъдете наясно какво точно правите. „Рискът идва, когато не знаете какво правите.“ Когато имате талант, един ден уменията ще надделеят над късмета.

” Премисляйте отново и отново всичко. Държа да се отделя много време на премислянето, всеки ден. Хората рядко го правят, но е много важно в света на бизнеса.“ Много бизнесмени взимат импулсивни решения, които рано или късно водят до грешки. “

Преценявайте кога да скочите от лодката. „Ако се окажете в потъваща лодка може би ще е по-подходящо да я напуснете и вместо да насочвате енергията си в ремонтирането й, насочете я към управляването на нова такава.

Вярвайте в успеха си, дори когато никой друг не го прави. „Винаги съм знаел, че ще бъда богат и никога не съм се съмнявал в това.“”

Карлос Слим Елу

Има значително влияние върху телекомуникационната индустрия в Мексико, както и в други части на Латинска Америка. Той контролира компаниите „Телефонос де Мехико“ („Телмекс“), „Телсел“ и „Америка Мовил“.

На 3 юли 2007 г. мексиканският финансов журналист Едуардо Гарсия излиза с твърдение, според което личното състояние на Слим възлиза на 87,8 млрд. американски долара. По този начин Слим става най-богатият човек в света, задминавайки до 2010 г. Бил Гейтс от „Майкрософт“ и неговите $59,2 млрд.

“Когато живееш заради мнението на другите, си мъртъв.”

“Фокусирай се върху основното. Опитай се да не се разсейваш с неща, които няма да придадат допълнителна стойност към базисната идея. Бъди практичен. Поставяй си ясни и постижими цели. Бъди оптимист. Недей да се ръководиш от своите страхове.”

“Всеки бизнес прави грешки. Номерът е да се опиташ да избягваш големите. Когато застанем лице в лице с нашите проблеми, те изчезват. Така че, поучете се от грешките и позволете на успеха тихичко да ви поощрява.”

“Конкуренцията те прави по-добър, винаги, винаги, винаги те прави по-добър, дори когато конкурентът ти печели… Трябва обаче да потърсиш международна конкуренция. Трябва да излезеш извън пределите на дома… Ключът е в интернет. Към момента Съединените Щати са най-развитата страна по отношение на дигиталната култура и затова ние просто трябва да бъдем тук. Интернет е сърцето на новата цивилизация, а телекомуникациите са кръвоносната система.”

Тед Търнър-

е американски медиен магнат и филантроп. Известен е най-вече с откриването на CNN.

“Когато губите малки предприятия, вие губите големи идеи. Хората, които притежават техния собствен бизнес, са негови собствени шефове. Те са независими мислители. Те знаят, че не могат да се конкурират чрез имитация с големите момчета – те трябва да бъдат изобретателни. Така че те не са толкова завладяни от парите, колкото от идеите.”

Рано лягай, рано ставай, работи като луд и рекламирай.”

“Просто обожавам, когато хората казват, че няма да се справя. Нищо не ме кара да се чувствам по- добре, защото през целия ми живот хората казваха, че няма да успея.”

Джон Пол Гети –

американски индустриалец, основател на най-голямата петролна компания „Гети ойл”.

„Това, което не може да се купи с пари, се купува с много пари.”

„Ако действително можете да преброите парите си, то вие все още не сте богат човек.”

„Вие трябва не само да се научите да живеете с напрежение, вие трябва да го търсите. Вие трябва да се научите да виреете в стрес.”

„Вие трябва да поемате рискове – и със своите собствени пари и със заети пари. Поемането на рискове е основното за бизнес израстването.”

Феодор Ингвар Кампрад

е шведски предприемач, основател на веригата магазини за домашно обзавеждане IKEA.

” Само тези, които спят, не правят грешки. “

“Какво за мен е смъртен грях? Пилеенето на ресурси.”

Сър Ричард Брансън

е британски бизнесмен, филантроп, известен най-вече като собственик на конгломерата от компании „Върджин груп“, наброяващ около 400 компании.

“Възможностите в бизнеса са като автобуси – винаги има следващ.”

“Успехът не идва при тези, които следват утъпкания път. Трябва да бъдете новатори – все пак не забравяйте, че най-големите човешки постижения са били продукт на безумни идеи.”

“Успехът, който идва веднъж, не храни цял живот.”

Стив Джобс

е американски предприемач и изобретател. Той е съосновател, председател на борда на директорите и главен изпълнителен директор на Apple Inc. Заемал е длъжността изпълнителен директор на Pixar Animation Studios, а през 2006 г. става член на борда на директорите на The Walt Disney Company, след закупуване на Pixar от Disney. Продуцент е на филма Играта на играчките (1995). Стив Джобс е знакова фигура в света на високите технологии. MarketWatch го определя като CEO на десетилетието, а списание Fortune го поставя начело в класацията на най-умните хора в света на високите технологии. През 2010 г. оглавява класацията на MediaGuardian като номер едно в медийния бизнес.

“С работата си аз спечелих над милион долара, когато бях на 23 и над 100 милиона, когато бях на 25. Но това не беше важно, защото аз никога не го правих за пари.”

“Няма успешни хора, които никога в живота си не са се препъвали и не са правили грешки. Има само успешни хора, които са допускали грешки, след което са променили плановете си на база на миналите неуспехи.”

“Убеден съм, че половината от това, което различава успешните от неуспешните предприемачи, е постоянството.”

“Имаше години, когато нямах своя стая, спях на пода у приятели и връщах бутилки, за да си купя вегетариански бургер. Всяка неделя изминавах пеша по 10 километра, за да мога поне веднъж в седмицата да похапна нормално на благотворителен обяд в кришнарския храм. И знаете ли какво? Беше прекрасно време!”

” Не можеш просто да питаш клиентите какво искат и след това да се опиташ да им го предоставиш. Докато го направиш, те ще искат нещо ново.”

Аристотел Онасис

е гръцки бизнесмен, милиардер, корабен магнат, известен като един от най-богатите хора на 20 век.

“За да имаш успех, трябва да изглеждаш загорял от слънцето, да живееш в елегантна сграда (било то в мазето й), да бъдеш виждан в изискани ресторанти (било то само с напитка) и като взимаш пари на заем, те да са много.”

“Хората, които успяват, са онези, които избират една посока, и я следват неотклонно.”

“Тайната на успеха в бизнеса е да знаеш нещо, което друг не знае.”

Андрю Карнеги

е американски бизнесмен от шотландски произход, един от най-богатите хора в света, основател на стоманодобивната империя, филантроп, дарил 90% от богатството си за благотворителна дейност.

„Дефинирай целта си. Направи си план за действие и започвай действието веднага.”

„Бъди инициативен. Прави каквото трябва, без да чакаш да ти го кажат.“

„Концентрирай усилията си. Не се разсейвай. Винаги знай коя е най-важната ти задача.“

„Първият получава стридата, а втория – черупката.“

„Най-доброто наследство за младият човек е да се роди в нищета.“

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

(Антиспам филтър) Колко е: